Skončiť režim tlače Vytlačiť recept A+ A- Undo all

Panna cotta s čuroriedkami a mätou

Suroviny:

kokosové mlieko
500 ml
plátky želatíny
3 ks
javorový sirup
2 ČL
čerstvá mäta
čučoriedky
1 hrnček
čučoriedky na ozdobenie

Postup prípravy receptu:

1. želatínu necháme nabobtnať v troche vody

2. mlieko zohrejeme v malom hrnci , nesmie zovrieť

3. pridáme javorový sirup a nakoniec plátky želatín, ktoré sme nechali odkvapkať, dôkladne premiešame

4. vylejeme do studenou vodou vypláchnutých formičiek alebo misiek

5. necháme 3-4 hodiny tuhnúť v chladničke

6. čučoriedky varíme spolu s 1/2 hrnčekom vody asi 10 minút na stredne silnom plameni a nakoniec rozmixujeme ručným mixérom.

7. podávame s čerstvými čučoriedkami, prelejeme čučoriedkovou omáčkou a ozdobíme lístkami mäty