Panna cotta s čuroriedkami a mätou
Suroviny:
kokosové mlieko
500 ml
plátky želatíny
3 ks
javorový sirup
2 ČL
čerstvá mäta
čučoriedky
1 hrnček
čučoriedky na ozdobenie
Postup prípravy receptu:
1. želatínu necháme nabobtnať v troche vody
2. mlieko zohrejeme v malom hrnci , nesmie zovrieť
3. pridáme javorový sirup a nakoniec plátky želatín, ktoré sme nechali odkvapkať, dôkladne premiešame
4. vylejeme do studenou vodou vypláchnutých formičiek alebo misiek
5. necháme 3-4 hodiny tuhnúť v chladničke
6. čučoriedky varíme spolu s 1/2 hrnčekom vody asi 10 minút na stredne silnom plameni a nakoniec rozmixujeme ručným mixérom.
7. podávame s čerstvými čučoriedkami, prelejeme čučoriedkovou omáčkou a ozdobíme lístkami mäty