Linecké koláčiky
Suroviny:
polohrubá múka
300 g
práškový cukor
100 g
vanilkový cukor
1 bal.
palmarín
200 g
žĺtky
2 ks
citrónová kôra
malinový džem
(môže byť aj iný, najlepšie jahodový, ríbezľový)
Postup prípravy receptu:
Suroviny na 16 kusov
1. Všetko spolu dobre premiešajte pokiaľ nevznikne hladké cesto, ktoré sa oddeľuje od stien nádoby.
2. Vzniknuté cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na 60 minút do chladničky
3. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme a formičkou vykrojíme kolieska (prípade iné tvary)
4. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie
5. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 8-10 minút,
6. Upečené koláčiky necháme vychladnút
7. Potrieme džemom, kolieska zlepíme a odložíme na chladné miesto.