Skončiť režim tlače Vytlačiť recept A+ A- Undo all

Linecké koláčiky

Suroviny:

polohrubá múka
300 g
práškový cukor
100 g
vanilkový cukor
1 bal.
palmarín
200 g
žĺtky
2 ks
citrónová kôra
malinový džem
(môže byť aj iný, najlepšie jahodový, ríbezľový)

Postup prípravy receptu:

Suroviny na 16 kusov

1. Všetko spolu dobre premiešajte pokiaľ nevznikne hladké cesto, ktoré sa oddeľuje od stien nádoby.

2. Vzniknuté cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na 60 minút do chladničky

3. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme a formičkou vykrojíme kolieska (prípade iné tvary)

4. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie

5. Pečieme vo vyhriatej rúre pri  180 °C asi 8-10 minút,

6. Upečené koláčiky necháme vychladnút

7. Potrieme džemom, kolieska zlepíme a odložíme na chladné miesto.