Suroviny:
- 230 gmaslo
- 120 gkrupicový cukor
- 120 gmed
- 100 gkyslá smotana
- 3 ksvajcia
- 250 ghladká múka
- 2 ČLlevanduľový extrakt
- 1 ČLprášok do pečiva
- 1/2 ČLjedlá sóda
- 1/4 ČLsoľ
- 1/2 ČLškorica
- POLEVA
- 2 ČLmed
- 20 mlcitrónová šťava
- 100 gpráškový cukor
Postup prípravy receptu:
Suroviny na 12 kusov
1. Formu na bábovky vymažeme maslom a dáme vychladiť. Rúru predhrejeme na 170 °C
2. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne zašľaháme vajcia a levanduľový extrakt.
3. Múku preosejeme s kypriacim práškom do pečiva, sódou, soľou a škoricou. Sypkú zmes vmiešame s kyslou smotanou do maslovej zmesy a vymiešame dohladka. Cesto rozdeľte do formičiek.
4. Pečieme 20 až 30 minút. Upečené bábovy necháme vyhladnúť.
5. Zmiešame citrónovú šťavu, med a zašľahajte cukor a miešajte pokial nevznikne hladká hmota. Zmesou polejte bábovky a necháme stuhnúť.