Suroviny:
- 1 sáčokdetské piškóty
- ovocná šťava alebo likér
- KRÉM
- 100 mlmlieko
- 3 ksbiely jogurt
- 4 PLpráškový cukor
- 1 sáčokvanilkový cukor
- 250 gjahody
- Rôsol
- 800 mlovocná šťava
- 800 mlvoda
- 1 sáčokpudingový prášok s jahodovou príchuťou
- NA OZDOBENIE
- šľahačka
- jahody
Postup prípravy receptu:
1. Dno aj steny tortovej formy vyložíme piškótami, ktoré sme pokvapkali ovocnou šťavou alebo likérom.
2. Želatínu namočíme do vlažného mlieka a necháme napučať.
3. Biely jogurt, cukor, rozpustenú želatínu a jahody našľaháme do hladkého krému.
4. Na piškóty rozotrieme polovicu krému, pokryjeme piškótami a zakryjeme zostávajúcim krémom.
5. Z ovocnej šťavy, vody a pudingového prášku uvaríme rôsol.
6. Jahody ozdobne rozložíme na povrch krému a zalejeme ich rôsolom.
7. Tortu necháme stuhnúť a odležať v chladničke.