Horúca mexická čokoláda
Suroviny:
kondenzované mlieko
340 g
mletá škorica
4 PL
vanilkový extrakt
1 PL
mletý muškátový oriešok
1 ČL
čili mleté
štipka
čokoládové lupienky
340 g
kakao
Postup prípravy receptu:
8 porcií nápoja.
Pre varnú doskou: Vo veľkom hrnci na miernom ohni, ušľahajte mlieko, škoricu, vanilkový extrakt, čili a muškátový oriešok. Pridajte čokoládové lupienky. Miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí. Zakryte a nechajte na ohni ešte 5 minút.
Pre pomalé hrnce: V 4-litrovom pomalom hrnci ušľahajte mlieko, škoricu, vanilkový extrakt, čili a muškátový oriešok. Pridajte čokoládové lupienky. Zakryte a varte na programe nizka teplota 2 až 3 hodiny, za stáleho miešania každých 15 až 20 minút.
Pred podávaním posypte kakaovým práškom.