Skončiť režim tlače Vytlačiť recept A+ A- Undo all

Domáce mexické tortilly

Suroviny:

hladká múka
250 g
masť
50 g
soľ
1 PL
vlažná voda
250 ml

Postup prípravy receptu:

1. múku, masť a soľ spracujeme najskôr tak, aby sme mali jemnú drobenku

2. pomaly pridávame vlažnú vodu a postupne vidličkou a potom rukami vypracujeme jemné cesto

3. pokiaľ sa cesto lepí na prsty, pridáme trochu múky

4. hotové cesto prikryjeme utierkou a necháme pri izbovej teplote odstáť 2 hodiny

5. vytvoríme guličky s priemerom 4 cm a na pomúčenej doske vyvaľkáme placky o priemere asi 18 cm

4. pečieme na panvici 30 sekúnd z každej strany, spodok by mal byť mierne nahnedlý

5. hotové tortily ukladáme po upečení na seba a zakrývame ich vlhkou utierkou