Suroviny:
- 1 kgbravčové pliecko
- 20 gsoľ
- 80 gtuk
- 150 gcibuľa
- 10 gpaprika mletá sladká
- 50 gparadajkový pretlak
- 10 gcesnak
- majoránka
- 5 grasca celá
- 80 ghladká múka
Postup prípravy receptu:
Na masti, alebo na oleji osmažím nakrájanú cibuľu. Keď začnú okraje cibule ružovieť, pridám na kocky nakrájané mäso a opekám zo všetkých strán. Keď je mäso zatiahnuté, pridám všetky suroviny okrem múky a opečiem spolu s mäsom.
Takto mám pripravený klasický základ na guláš, ktorý môžem podliať horúcou vodou. Nechám dusiť, dokiaľ nie je mäso mäkké, asi jeden a pol hodiny. V hrnčeku poriadne zmiešam vodu s múkou (toto si urobím hodinu vopred, netreba sa potom báť, že múka nebude dostatočne prevarená), za stáleho miešania guláš zahustím a aspoň desať minút na pomalom ohni povarím. Bravčový guláš podávam s cestovinou, zemiakmi, haluškami alebo knedľou