Skončiť režim tlače Vytlačiť recept A+ A- Undo all

Biskupský chlebíček

Suroviny:

maslo
200 g
práškový cukor
200 g
hladká múka
240 g
vajcia
4 ks
kypriaci prášok
1/3 bal.
hrozienka, kandizované ovocie
70 g
čokoláda
150 g

Postup prípravy receptu:

1. z vajec oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme hustý sneh

2. žĺtka šľaháme z cukrom na najvyšších otáčkach 3 minúty do svetlej peny, pridáme rozpustené maslo a šľaháme ešte 2 minúty.

3. pri nízkych otáčkach pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a opatrne premiešame so snehom.

4. kandizované ovocie v miske premiešame s lyžicou múky, vysypeme do sytka a zbavíme sa prebytočnej múku

5. kandizované ovocie vysypeme do cesta a opatrne premiešame.

6. cesto vylejeme do obdĺžnikovej vyššej formy a pečieme pri 170 °C cca 60-70 minút, priebežne kontrolujeme stav

7. vychladnutý koláč môžeme poliať rozpustenou čokoládou

Poznámky pod čiarou:

1. z vajec oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme hustý sneh

2. žĺtka šľaháme z cukrom na najvyšších otáčkach 3 minúty do svetlej peny, pridáme rozpustené maslo a šľaháme ešte 2 minúty.

3. pri nízkych otáčkach pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a opatrne premiešame so snehom.

4. kandizované ovocie v miske premiešame s lyžicou múky, vysypeme do sytka a zbavíme sa prebytočnej múku

5. kandizované ovocie vysypeme do cesta a opatrne premiešame.

6. cesto vylejeme do obdĺžnikovej vyššej formy a pečieme pri 170 °C cca 60-70 minút, priebežne kontrolujeme stav

7. vychladnutý koláč môžeme poliať rozpustenou čokoládou