Biskupský chlebíček
Suroviny:
Postup prípravy receptu:
1. z vajec oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme hustý sneh
2. žĺtka šľaháme z cukrom na najvyšších otáčkach 3 minúty do svetlej peny, pridáme rozpustené maslo a šľaháme ešte 2 minúty.
3. pri nízkych otáčkach pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a opatrne premiešame so snehom.
4. kandizované ovocie v miske premiešame s lyžicou múky, vysypeme do sytka a zbavíme sa prebytočnej múku
5. kandizované ovocie vysypeme do cesta a opatrne premiešame.
6. cesto vylejeme do obdĺžnikovej vyššej formy a pečieme pri 170 °C cca 60-70 minút, priebežne kontrolujeme stav
7. vychladnutý koláč môžeme poliať rozpustenou čokoládou
Poznámky pod čiarou:
1. z vajec oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme hustý sneh
2. žĺtka šľaháme z cukrom na najvyšších otáčkach 3 minúty do svetlej peny, pridáme rozpustené maslo a šľaháme ešte 2 minúty.
3. pri nízkych otáčkach pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a opatrne premiešame so snehom.
4. kandizované ovocie v miske premiešame s lyžicou múky, vysypeme do sytka a zbavíme sa prebytočnej múku
5. kandizované ovocie vysypeme do cesta a opatrne premiešame.
6. cesto vylejeme do obdĺžnikovej vyššej formy a pečieme pri 170 °C cca 60-70 minút, priebežne kontrolujeme stav
7. vychladnutý koláč môžeme poliať rozpustenou čokoládou