Suroviny:
- 6 ksvajcia
- 6 PLcukor
- 8 PLmúka
- 100 mlmlieko
- 150 mlolej
- 1vanilkový cukor
- 1prášok do pečiva
Postup prípravy receptu:
1. žĺtka oddelíme od bielkov
2. z bielkov si vyšľaháme sneh
3. do žĺtkov pridáme cukor a vanílkový cukor a vymiešame mixérom minimálne 3 minúty do svetlej peny
4. do vyšlahaných žĺtkov pridáme mlieko, maslo, prášok do pečiva a krátko premixujeme, následne pridáme múku, ak je cesto málo husté tak ešte pridáme 1-2 lyžice múky
5. pomaly premiešame na konzistetné cesto. na záver pridáme sneh a veľmi pomaly miešame aby sa sneh nepolámal.
6. cesto vylejeme do vymastenej formy (ničím neposypanej) a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov C, pečieme cca 45 minút.