Suroviny:
- 100krupicový cukor
- 50mleté vlašské orechy
- 4hladká múka
- 4bielka
- NÁPLŇ
- 80maslo
- 3hladká múka
- 3práškový cukor
- 80silná káva
- čokoláda na varenie, na dokončenie
Postup prípravy receptu:
Suroviny na 10 kusov
1. z bielkov a cukru ušľaháme pevný sneh, do ktorého opatrne vmiešame múku a orechy
2. pripravíme si plech s papierom na pečenie. Cesto rozotrieme na pripravený plech. Dáme do rozohriatej rúry a pečieme asi 15 minút pri 170 °C. Dávame pozor, aby sa cesto nevysušilo a aby nebolo príliš tmavé.
3. upečené cesto preklopíme, opatrne stiahneme papier na pečenie a necháme vychladúť.
4. 30g masla rozpustíme v hrnci, odstavíme ho a vmiešame múku a 30g cukru. Vrátime na sporák, zašlaháme kávu a za stáleho miešania povaríme. Zvyšok masla a cukru spolu premiešame a zapracujeme do neho vychladnutú kávovú zmes a vyšľaháme.
5. Vychladený plát nahrájame na 3 diely a spojíme ich krémom.
6. odležané štafetky nakrájame na rezy a šikmo ich namčame s rozpustenej čokoláde a ukladáme na miežku alebo na papier na pečenie a necháme vychladnúť.